,,Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że ponad 60% chorych wygrywa walkę z nowotworem. W naszych kampaniach nieustannie walczymy ze schematami myślenia o chorobie nowotworowej."

Opublikowany

- mówi Jacek Maciejewski, Członek Zarządu fundacji Rak'n'Roll Wygraj Życie! i dodaje -  "W ramach październikowej akcji razem z uczestnikami projektu będziemy przekazywać pozytywną energią i po raz kolejny pokażemy, że rak to nie wyrok. Na zdjęciach przedstawiamy ludzi, którzy żyją z rakiem na co dzień, mają rodziny, marzenia i swój pomysł na życie. Ludzi, którzy emanują prawdziwą radością życia. Chcemy, żeby byli bardziej widoczni w przestrzeni publicznej i mogli inspirować innych."

,,Photos for Life’’ – rusza pierwszy na świecie charytatywny bank zdjęć. Cały dochód ze sprzedaży zdjęć jest przeznaczony na wsparcie terapii pacjentów z nowotworem.

Od wielu lat w Polsce październik jest miesiącem walki z rakiem. Dzisiaj, 15 października, rusza ,,Photos for Life’’ - pierwszy na świecie charytatywny bank zdjęć. Pod adresem www.photosfor.life znajdziecie wyjątkowe zdjęcia, bo ich modelami są ludzie chorzy na raka, aktywnie walczący z chorobą, lub ci, którzy chorobę już pokonali. ,,Photos for Life’’ jest inicjatywą, która zmienia sposób myślenia o chorobie nowotworowej, a cały dochód uzyskany ze sprzedaży zdjęć będzie przeznaczony na wsparcie terapii pacjentów z nowotworem, podopiecznych fundacji Rak'n'Roll Wygraj Życie!.